nieuws

Vereniging Behoud Twekkelo wil opslagverbod zoutwinlocaties AkzoNobel na lekkage

De Vereniging Behoud Twekkelo wil een totaalverbod op het opslaan van stoffen in voormalige zoutwinlocaties van AkzoNobel. Dit naar aanleiding van de lekkage bij Enschede die onlangs bekend werd gemaakt.
"Zonder absolute garantie dat het ‘gerommel’ in de ondergrond door grote bedrijven vrij van risico’s is, achten wij het niet langer maatschappelijk verantwoord dat zij hun activiteiten kunnen continueren", vertelt Bart Overbeek van Vereniging Behoud Twekkelo.

"Wij hopen dat de politiek overgaat tot een brede maatschappelijke kosten-batenanalyse en dit verbod zo spoedig mogelijk in zal stellen."
Lekkage 
Onlangs bracht AkzoNobel naar buiten dat er een olielek is ontdekt in een voormalige zoutwinlocatie. Het lek zit er sinds het eind van de jaren tachtig, maar werd vorig jaar pas ontdekt. 
Door de lekkage is de bodem verontreinigd, al is de omvang van de verontreiniging volgens AkzoNobel beperkt. Staatstoezicht op de Mijnen heeft AkzoNobel desondanks gevraagd om alle 550 zoutwinlocaties te onderzoeken op mogelijke lekkages.

Provincie bezorgd

Ook de provincie is bezorgd over de opslag van 250.000 kuub gasolie in twee zoutcavernes in Enschede. Minister Kamp wordt in een brief gevraagd de veiligheid van de opslag opnieuw te onderzoeken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.