nieuws

Tanda krijgt tweede kans en tekent nieuw contract bij Go Ahead Eagles

Dario Tanda
Dario Tanda © Pro Shots
Go Ahead Eagles heeft Dario Tanda weer in de armen gesloten. De 21-jarige middenvelder heeft een tweejarig contract getekend bij de Deventer ploeg en keert daardoor terug bij Go Ahead Eagles.
Tanda speelde in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles en kwam daarna in de gezamenlijke jeugdopleiding met FC Twente en Heracles Almelo terecht. In de voorbereiding op vorig seizoen keerde hij terug bij Go Ahead Eagles, maar na ruim een maand kwam abrupt een eind aan de samenwerking. 
"Het ging vorig jaar niet goed thuis", licht Tanda toe. "Er waren problemen met mijn ouders en mijn vader verhuisde naar Italië. Daar had ik het heel moeilijk mee. Vervolgens besloot ik abrupt om met voetballen te stoppen. Achteraf gezien is dat absoluut geen goede keuze van me geweest. Het was zelfs dom van me om weg te gaan bij Go Ahead Eagles."

Tweede kans

Tanda speelde daarna op amateurbasis bij PEC Zwolle en leek ook een contract te gaan tekenen in de provinciehoofdstad, maar keert nu alsnog terug bij Go Ahead Eagles. "Inmiddels steek ik weer goed in mijn vel", zegt Tanda. "In Zwolle kreeg ik een herkansing, maar Go Ahead Eagles is en blijft mijn club. Ik ben geboren in Deventer en ben er begonnen als jeugdspeler. Ik ben heel blij met de tweede kans die Go Ahead Eagles me geeft. Hopelijk hebben de fans begrip voor mijn situatie en gunnen ook zij me die tweede kans."
Technisch directeur Dennis Bekking gunt Tanda die tweede kans. "Dario heeft in een moeilijke periode enkele verkeerde keuzes gemaakt. Hij is zich hiervan bewust en beseft dat hij in Deventer wat recht heeft te zetten. Hij is bereid om keihard te werken en zal er alles aan doen om het vertrouwen terug te winnen. Als speler uit de eigen opleiding verdient Dario een tweede kans en die bieden wij hem graag. Hij is een speler met specifieke kwaliteiten die wat toevoegt aan het team. Daarnaast heeft hij ondanks zijn jonge leeftijd reeds ervaring in zowel de Eredivisie als de Jupiler League", aldus Bekking.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.