nieuws

Hulpverlener krijgt 180 uur werkstraf voor ontucht met patiënt

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
De rechtbank Overijssel heeft een voormalig verpleegkundige van een zorginstelling in Enschede veroordeeld voor het plegen van ontucht met een patiënte die aan zijn zorg was toevertrouwd. De man moet 180 uur werkstraf verrichten en hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.
De hulpverlener was vier jaar geleden werkzaam op de sociaal psychiatrische afdeling van een instelling voor maatschappelijke zorg in Enschede. Van 23 december 2011 tot 31 maart 2012 had hij een vrouw onder zijn hoede die via de crisisopvang was binnengekomen. 
De cliënte zou tijdens de hulpverlening meermalen door de man seksueel zijn misbruikt. Dat gebeurde in de behandelkamer van de zorginstelling, maar ook tijdens bezoek aan huis. De vrouw deed daarvan eind 2013 aangifte. Justitie pakte de vervolging van de verdachte pas in september 2014 op.  
Hoewel de vrouw de seksuele handelingen tijdens de afspraken toestond, is de rechter van oordeel dat de man strafbaar is. Als hulpverlener in de gezondheidszorg had hij geen misbruik mogen maken van een patiënt die in een kwetsbare situatie aan zijn zorg was toevertrouwd.
De officier van justitie had vorige maand een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.