nieuws

Justitie eist gevangenisstraffen wegens handel in illegaal vuurwerk

Twee inwoners van Geesteren verdwijnen voor minimaal 9 maanden achter de tralies als het aan het Openbaar Ministerie ligt.
Volgens het OM zijn de twee verantwoordelijk voor het bezit van en handel in zwaar illegaal vuurwerk zoals levensgevaarlijke lawinepijlen. 
Het vuurwerk werd ontdekt tijdens de ontmanteling van een drugslaboratorium in een schuur van een woning aan de Vinckenweg. De eigenaar van die woning en schuur is nu één van de verdachten in de illegale vuurwerkhandel.

Man uit Geesteren beweert niets met vuurwerkhandel te maken te hebben

Hijzelf zegt niets met de opslag van en handel in vuurwerk te maken te hebben. Hij vindt dat hij ten onrechte wordt vervolgd. Eerder moest de man zich verantwoorden voor het drugslab in z'n schuur, maar er was onvoldoende bewijs van betrokkenheid en is daarvan vrijgesproken. 

"Ik heb het helemaal gehad."

De man wil dat er een einde komt aan z'n vervolging. "Ik hoop dat het ophoudt, want ik heb het helemaal gehad", aldus de man uit Geesteren die zegt gebukt te gaan onder de beschuldigingen en behoorlijk wat lichamelijke klachten te hebben. 
De jonge plaatsgenoot heeft bekend samen met de stiefzoon van de andere verdachte in illegaal vuurwerk te hebben gehandeld. Hij heeft in verhoren aangegeven schoon schip te willen maken. De raadslieden van de verdachten vinden de eis van het OM dat het duo naar de cel zou moeten, buiten alle proporties. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.