nieuws

"Aantal meldingen drugsoverlast Glanerbrug gedaald van 60 naar nul per dag"

Glanerbrug lijkt de strijd tegen drugsoverlast te gaan winnen. Het aantal meldingen van overlast op de Facebookpagina van Burgernet Glanerbrug is gedaald van zestig per dag, naar nul. "Maar dat betekent niet dat we er al zijn", waarschuwt de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen.Â
De afgelopen maanden zijn vijf panden van waaruit drugs werd gedeald gesloten. "We hebben er nog een aantal in het vizier", zegt Van Veldhuizen. Glanerbrug wordt al tijden geteisterd door drugstoeristen, die vaak vanuit Duitsland naar het grensdorp komen om aan hun harddrugs te komen. 

Drugshandel vanuit auto's

Van Veldhuizen ziet dat Glanerbrug het langzaam gaat winnen van de drugstoeristen. "De terugloop in het aantal meldingen geeft dat wel aan. Maar er gebeurt nog veel op straat. Handel vanuit auto's of op scooters."
Een burgerwacht moet ook daar een einde aan maken. Volgens initiatiefnemer Jeroen Sluik hebben inmiddels dertig mensen zich aangemeld om mee te lopen. "Eind deze maand hopen we de straat op te kunnen", zegt Sluik.

Kentekens noteren

"De komende weken wordt iedereen getraind en we verwachten dat nog meer mensen zich aanmelden als we eenmaal aan het lopen zijn." De burgerwachten zullen zich bezig houden met het noteren van kentekens en signalementen. Bij verdachte situaties wordt meteen de politie ingeseind. 
Burgemeester Van Veldhuizen is blij met de burgerwacht. Of Glanerbrug ooit helemaal drugsvrij zal zijn? "Dat is onwaarschijnlijk. Maar hoe ernstig het nu was, dat moet er uit en dat gaat ook lukken." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.