nieuws

Overijssel loopt voorop met aanleg van snel internet

Overijssel kan koploper van Europa worden
Overijssel kan koploper van Europa worden
Overijssel loopt voorop als het gaat om de aanleg van snel internet. Als alles volgens plan verloopt is volgend jaar nagenoeg de hele provincie voorzien van breedband. Daarmee is Overijssel koploper van Europa.Â
Binnen afzienbare tijd moet Overijssel een dekkend netwerk met snel internet hebben. Ook mensen op het platteland kunnen zich dan aansluiten; voor nog geen tien euro per maand hebben krijgen zij een snelle verbinding. 
Minister Kamp van Economische Zaken liet eerder in een brief aan de Tweede Kamer al weten Overijssel als "een goed praktijkvoorbeeld te zien". Ook brengt hij de Overijsselse aanpak onder de aandacht bij andere overheden om ervoor te zorgen dat heel Nederland straks voorzien is van breedband. 

Initiatief bij burgers

In 2013 trokken Provinciale Staten 56 miljoen euro uit voor de breedband. En sinds die tijd is niet stil gezeten. In meerdere regio's hebben Overijsselaars al snel internet. Dat komt mede door inwoners die zelf initiatief namen. Die burgerinitiatieven maakten duidelijk dat in Overijssel een behoefte is aan snel internet.
En dat is niet onopgemerkt gebleven bij de minister. "Voor marktpartijen kan het van belang zijn dat er voldoende lokale bereidheid is om zich vooraf te committeren. Ik juich een dergelijke samenwerking tussen burgerinitiatieven en marktpartijen toe."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.