nieuws

Beste terras van Overijssel in Deurningen; Pelle's op de 39e plek in Terras Top 100

Het beste terras van Overijssel vind je in Deurningen. Pelle's eindigde in de Misset Horeca Terras Top 100 als 39e van Nederland en is daarmee het hoogst genoteerde terras van Overijssel.
In totaal staan er tien Overijsselse terrassen in de lijst, terwijl dat er vorig jaar acht waren. De lijst werd vandaag bekendgemaakt in Egmond aan Zee.
"Ik ben supertrots", zegt Roy Spekhorst, eigenaar van Pelle's. "We zijn met zestig man naar Egmond naar Zee gegaan en hebben een geweldig gat in de lucht gesprongen."

Vorig jaar

Pelle's stond vorig jaar op exact dezelfde plek, alleen eindigden provinciegenoten Ibiza in Almelo en Fanfare uit Giethoorn hoger in de lijst.
Het beste terras van Nederland vind je in Roosendaal, dat is Restaurant Het Hooihuis. Dat terras won de afgelopen drie jaar ook al de Publieksprijs.

Overijsselse terrassen
Ibiza stond vorig jaar nog op de vierde plek, dit jaar moet het genoegen nemen met de 56ste plek. 
Ook Brasserie De Albatros in Zwartsluis (44), De Zon in Ommen (64), Fraans Marie in Albergen (42), Landgoed Het Rheins in Enter (50), Sandton IJsselhotel (69) en St. Tropez Gastrolounge (87) in Deventer en Las Rosas (98) en De Agnietenberg (99) in Zwolle staan in de lijst.
"We hadden gehoopt dat we de 39ste plek zouden evenaren of iets hoger zouden eindigen. Dat we de beste van Overijssel zouden worden, dat hadden we niet verwacht", zegt Spekhorst enthousiast.

Feestje

Een feestje op het terras zit er vanavond niet in, het terras is namelijk dicht. "We zijn allemaal hier, maar hebben gigantisch veel reacties gekregen. We hopen woensdag een gezelligheid van enthousiaste mensen te ontvangen op het terras."

Undercover biertje

Misset Horeca stuurt voor het beoordelen van de terrasjes vakmensen naar de deelnemende terrassen. Dat kunnen horecajournalisten zijn, maar ook eigenaren van horecagelegenheden die eerder de Terras Top 100 hebben gewonnen.
Zij gaan undercover op het terras zitten en beoordelen het terras op bediening en sfeer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.