nieuws

De Graafschap vecht in rechtbank voor plek in Eredivisie

De Graafschap vecht in rechtbank voor plek in Eredivisie
De Graafschap vecht in rechtbank voor plek in Eredivisie
Een plek in de Eredivisie of in elk geval een schadevergoeding. De Graafschap uit Doetinchem voelt zich ernstig benadeeld door de KNVB in de zaak rond FC Twente en stapt naar de rechter. Vanmiddag staan de Doetinchemmers en de KNVB tegenover elkaar in Utrecht.
De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, maar zou op het hoogste niveau blijven als FC Twente zou degraderen. Het duurde uiteindelijk een maand voordat de Doetinchemmers duidelijkheid kregen over hun toekomst. 

Kritiek op licentiecommissie

De beroepscommissie van de KNVB besliste dat FC Twente in de Eredivisie mocht blijven vanwege een eerdere toezegging van de licentiecommissie. De Graafschap bekritiseerde de licentiecommissie en zette vraagtekens bij de integriteit van de beroepscommissie.
"We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst", zei commercieel directeur Martine Zuil van de club eerder.

'Willen niet Twente een loer draaien'

De Graafschap is niet uit op degradatie van FC Twente. "We zijn er niet op uit om FC Twente een loer te draaien maar willen de gang van zaken aan de kaak stellen, een statement maken. Het is hartstikke mooi voor FC Twente dat ze door een vormfout zijn ontsnapt, maar ondertussen zijn wij min of meer in gijzeling gehouden met alle negatieve gevolgen van dien."
De zaak dient vanmiddag om half twee, de verwachting is dat de rechter over twee weken uitspraak doet.
 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.