nieuws

Vergrijzing in grensregio Overijssel minder groot dan in andere grensregio's

Steeds meer 65-plussers in Overijssel
Steeds meer 65-plussers in Overijssel
De vergrijzing van Twente en Noord-Overijssel gaat minder hard dan in andere grensregio's in Nederland. Het aantal 65-plussers in onze provincie is de afgelopen jaren steeds gegroeid, net als in de rest van het land, alleen wordt die groei wel steeds minder groot. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
De afgelopen twintig jaar is Nederland het sterkst vergrijsd aan de randen van het  land. In verhouding wonen de meeste 65-plussers in Zeeuws-Vlaanderen. De groei was vorig jaar het grootst in Limburg. 
In Twente is het percentage 65-plussers met 18,9 procent iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 18,2 procent. Zuidwest-Overijssel (18) en Noord-Overijssel (16,8) liggen onder dat gemiddelde. In de meeste andere grensregio's ligt het percentage boven de 20 procent.
Het percentage 65-plussers is de afgelopen twintig jaar dus toegenomen. Een van de verklaringen daarvoor is dat steeds meer 18- tot 25-jarigen vanuit landelijke regio's naar de Randstad of naar steden daarbuiten verhuisd zijn, om te gaan studeren of werken. Het aandeel jongvolwassenen in de regio's aan de randen van Nederland neemt daardoor af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.