nieuws

Eigenaar coffeeshop De Molen in Enschede: beloning voor gouden tip overval

Eigenaar Appeldoorn van coffeeshop De Molen in Enschede looft een beloning van 2500 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de overvallers van zijn personeelslid.
Volgens Appeldoorn heeft de medewerker nog veel last van de overval afgelopen april. Ondanks de inzet van de opsporingsprogramma's Onder de Loep en bewakingsbeelden in Opsporing Verzocht zijn er nog geen tips binnengekomen. De coffeeshopbaas hoopt dat een beloning nu wel tips oplevert. 

Net na sluitingstijd overvallen

De medewerker werd in de nacht van vrijdag 1 april op zaterdag 2 april kort na middernacht overvallen door twee mannen. Het gebeurde na sluitingstijd aan de achterkant van de coffeeshop.
Eén van de overvallers had een vuurwapen zij zich, de ander een mes. Ze maakten persoonlijke spullen van de medewerker buit - een iPhone 6 en een iPad Air2 - en renden toen weg. 

Veiligheidsmaatregelen

De eigenaar vermoedt dat het de overvallers om de dagomzet of softdrugs te doen was. "Die had hij natuurlijk niet bij zich, we gaan niet met geld of drugs over straat. En inmiddels zijn er nog meer camera's opgehangen, reken daar maar op."

'Geen eigen onderzoek'

De coffeeshopbaas wil niet zelf een onderzoek naar de daders starten. Tips moeten wat hem betreft gewoon naar de politie, "de beloning is puur bedoeld om mensen extra te motiveren om informatie te delen", zegt Appeldoorn. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.