nieuws

Zorggroep Manna: zorg in verpleeghuis De Cypressenhof in Enschede wel in orde

Verpleeghuis De Cypressenhof in Enschede heeft de zorg wel degelijk op orde. Dat zegt zorggroep Manna in een reactie op een publicatie van Nieuwsuur. Het nieuwsprogramma meldt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zich grote zorgen maakt over de veiligheid van de bewoners van De Cypressenhof.
Het verpleeghuis van Zorggroep Manna voor dementerenden is volgens Nieuwsuur een van de elf verpleeghuizen die voorkomen op een landelijke lijst van verpleeghuizen waar de veiligheid van bewoners in het geding is. De overige ernstig tekort schietende verpleeghuizen zijn elders in Nederland. 

Inspectie bezocht 150 verpleeghuizen

Het nieuwsprogramma heeft een lijst ingezien die later vandaag door staatssecretaris Van Rijn van VWS openbaar wordt gemaakt. De lijst is onderdeel van het rapport van de inspectie op basis van een controlebezoek aan 150 verpleeginstellingen in Nederland. 
Bij ongeveer vijftig van de bezochte instellingen werden tekortkomingen geconstateerd. Bij elf daarvan zou de veiligheid in het geding zijn.

Negentien tekortkomingen in De Cypressenhof

De Cypressenhof in Enschede kreeg in februari bezoek van de inspectie. Er werden toen negentien tekortkomingen geconstateerd. Volgens bestuurder Kok van zorggroep Manna gaat dat om zaken als protocollen rond medicatie en beperkingen opleggen aan demente patiënten die gaan dolen.
De zorgmanager zegt dat de tekortkomingen inmiddels allemaal zijn verbeterd of op korte termijn worden verbeterd. "Eigenlijk komt de lijst te vroeg. Als die een maand later zou komen hadden we weer het stempeltje 'ok' en stonden we op geen enkele lijst", zegt Kok.
De zorggroep geeft op haar website tekst en uitleg over het bezoek van de inspectie. In De Cypressenhof wonen 24 dementerende mensen. Inmiddels zijn familieleden van de patiënten volgens zorggroep Manna bijgepraat over het bezoek en het rapport van de inspectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.