nieuws

Voor Björn Kuipers is het na terugkeer in Oldenzaal weer business as usual

Hij heeft een heerlijke ochtend gehad, vanmorgen in zijn supermarkt in Oldenzaal. Voor scheidsrechter Björn Kuipers was het weer 'business as usual', nadat hij gisteren hoorde dat Team Kuipers geen wedstrijden meer mag leiden op het EK Voetbal in Frankrijk.
"Het is altijd goed om terug te komen in Oldenzaal", zegt Kuipers die vier weken weg was van huis en haard. Gisteren kreeg de arbiter te horen dat het avontuur in Frankrijk er op zat. 

Waarom moest Kuipers weg?

"Het was wel een teleurstelling. We hadden gehoopt langer te mogen blijven." De strafschop van Spanjaard Ramos in het duel met Kroatië bezegelde het lot van Kuipers, waarschijnlijk.
De keeper van Kroatië bleef niet op zijn lijn staan, wat niet mag. Kuipers had de penalty, die volgens sommigen ook al discutabel was, opnieuw moeten laten nemen.
"De echte reden weet ik niet", zegt Kuipers zelf. "Maar de uitvoer van die penalty is niet zo gegaan als het moest." De Oldenzaler weet zelf ook wel waar het waarschijnlijk aan gelegen heeft. Hij kreeg zelfs een publiekelijk standje van scheidsrechtersbaas Collina, iets wat zelden gebeurt.

De knop is al weer om

Nadat Kuipers gistermiddag hoorde dat het er op zat voor hem en zijn team was hij uiteraard teleurgesteld maar de knop ging ook snel weer om. De focus wordt vanaf nu gelegd op het werk in supermarkt.
Maar genoten heeft Kuipers ook in Frankrijk. "Je hebt geweldige stadions in Frankrijk."

Over twee jaar Rusland

Over twee jaar is het WK in Rusland. Of Kuipers ook daar weer zal fluiten, is nog even afwachten. "Ik sta wel op de shortlist. Ik ga mijn best doen om daarop te blijven." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.