nieuws

Verpleeghuizen Stichting IJsselheem op zwarte lijst Inspectie voor de Gezondheidszorg

Verpleeghuizen IJsselheem onder intensief toezicht
Verpleeghuizen IJsselheem onder intensief toezicht
Zorgorganisatie IJsselheem uit Kampen behoort tot de elf verzorgingstehuizen in Nederland waar de Inspectie voor de Gezondheidszorg grote zorgen over heeft.Â
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft vanavond een lijst met slecht functionerende verpleeghuizen gepubliceerd. Bij elf instellingen zijn de risico's zo groot dat ze onder intensief toezicht zijn gesteld. Dat geldt ook voor IJsselheem, waar vooral zorgen zijn om de registratie en opslag van medicijnen. IJsselheem heeft verpleeghuizen in Kampen, Zwolle en Zwartewaterland.
Staatssecretaris Van Rijn heeft de lijst van slechte verpleeghuizen vanavond onder druk van de Tweede Kamer openbaar gemaakt.
Gisteren werd bekend dat tientallen verpleeghuizen in Nederland onder de maat functioneren. Honderdvijftig verpleeghuizen komen onder verscherpt toezicht te staan. 

De elf organisaties die onder intensief vervolgtoezicht staan zijn Careyn, Evean Zorg Amsterdam, Stichting Amstelring Groep, Stichting Antroz antroposofische woonzorggroep, Stichting Beweging 3.0, Stichting Humanitas, Stichting IJsselheem Holding, Stichting Laurens, Stichting WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), Stichting Zorggroep Florence en Zorggroep Groningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.