nieuws

Staatssecretaris: ontslagvergoeding directeur Driezorg Zwolle is volgens de regels

Stichting Driezorg in Zwolle
Stichting Driezorg in Zwolle
De ontslagvergoeding van 426.000 euro die directeur Rave van zorgorganisatie Driezorg in Zwolle heeft gekregen, is volgens de regels. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn.
De ChristenUnie noemde het vorige week 'onbestaanbaar dat in de zorgsector zulke exorbitante bedragen uitgekeerd kunnen worden'.

Verschil van mening

Rave kondigde vorig jaar aan per 1 september 2015 te vertrekken als directeur van Driezorg, volgens de organisatie vanwege 'een onoverbrugbaar verschil van mening met de Raad van Toezicht'.
Struikelpunt was een meningsverschil over hoe de organisatie moest omgaan met alle veranderingen in de ouderenzorg. Rave werkte bijna dertig jaar voor de Zwolse zorginstelling.

Bedrag boven normeringsgrens

Het bedrag van ruim vier ton is volgens Van Rijn boven de grens die wordt gehanteerd in de Wet normering topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT).
Die wet is in 2013 in werking getreden. Na dit jaar mag zo'n 'gouden handdruk' niet hoger zijn dan 75.000 euro.

Respecteren tot vier jaar na inwerkingtreding

"Maar voor uitkeringen in verband met de beëindiging van het dienstverband geldt dat deze tot vier jaar na inwerkingtreding van de WNT moeten worden gerespecteerd", aldus Van Rijn. 
Van Rijn zegt toe dat het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg de zaak gaat onderzoeken om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van overtredingen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.