nieuws

Burgemeester Staphorst: geen aangifte, wel in gesprek met bedreigers

"We gaan geen aangifte doen, maar gaan wel met ze in gesprek." Dat zegt burgemeester Theo Segers van Staphorst.
Na 'een dreiging vanuit de lokale gemeenschap' zijn de huizen van de burgemeester, de drie wethouders en de gemeentesecretaris eind vorige week enige tijd beveiligd.
Segers laat weten dat het bekend is van wie de dreiging afkwam, maar dat er geen aangifte wordt gedaan. Wel gaat er een goed gesprek plaatsvinden over wat de dreiging met de betrokkenen en hun gezinnen doet.

Geen doodsbedreiging

Over de aard van de dreigementen, wil Segers niets kwijt. Wel laat hij weten dat het niet om doodsbedreigingen gaat. "Het was ernstig. Het was niet zo dat er alleen lelijke woorden werden gezegd, want dan neem je dit soort maatregelen niet." 
Volgens de burgemeester werd er gezegd 'dat er acties zouden plaatsvinden'. "Er waren enige dreigementen die bij ons binnenkwamen en waarvan we in goed overleg met de politie hebben gezegd 'daar moeten we op acteren'."

Collega-burgemeesters

Ook collega-burgemeesters uit omliggende gemeenten hebben er volgens de burgemeester mee te maken gehad.
"Ik zit in een app-groepje met twaalf andere beginnende burgemeesters. Daarin lees ik soms dat ze berichten krijgen als 'we weten waar je woont' en 'we kennen je kinderen en weten waar je kinderen naar school gaan'."

Naïviteit weg

Naïviteit weg
Segers was op het moment van de dreiging zelf op vakantie, maar voelt zich desondanks wel in zijn vrijheid beperkt.
"Iets van mijn naïviteit is weg. Het is niet de eerste keer bij mij, ook als wethouder heb ik ermee te maken gehad. Het is heel zuur dat je voorzichtig om je heen kijkt als je 's avonds het donker instapt."

Probleemdossiers

De gemeente Staphorst heeft al jaren te maken met een aantal probleemdossiers en boze burgers die vinden dat ze benadeeld worden. Het is niet bekend of de dreiging hiermee te maken heeft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.