nieuws

Stadskantoor in Deventer iets goedkoper dan verwacht

Het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer
Het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer
De kosten voor het nieuwe stadskantoor in Deventer pakken iets lager uit dan werd verwacht. Het project kost in totaal 65,22 miljoen euro, er was 65,45 miljoen euro beschikbaar.
Dit budget is voor de nieuwbouw, de renovatie van de raadzaal en het verduurzamen van de overige panden.
Ook de eenmalige kosten voor onder andere de bouwrente, afboeking van de boekwaarde van het oude stadskantoor en de afkoop van parkeerplaatsen vallen lager uit. Daar was 8,1 miljoen euro voor beschikbaar, maar er is 5,47 miljoen euro uitgegeven.
Door de meevallers betaalt de gemeente jaarlijks 6,04 miljoen euro voor de huisvesting. Dat is 260.000 euro minder dan geraamd.

Wethouder trots

“We zijn trots op dit resultaat", zegt wethouder Robin Hartogh Heys.
"We hebben niet alleen een architectonisch fraai en uniek Stadhuiskwartier ontwikkeld, we zijn ook binnen de begroting daarvoor gebleven. Dat is uitzonderlijk voor een groot en complex overheidsproject in een oude binnenstad dat bovendien grotendeels in eigen beheer, met eigen mensen, is uitgevoerd. Daar zijn landelijk maar weinig geslaagde voorbeelden van.”

Bouw duurde langer

De bouwwerkzaamheden duurden langer dan gepland, maar dat had geen nadelige financiële consequenties.
De gemeente kon verhuizen naar het nieuwe gebouw voordat de huurcontracten van de oude panden op 1 januari van dit jaar afliepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.