nieuws

'Bedrijfshulpverleners zorgcentrum Hardenberg verrichtten heldenrol bij brandmelding'

Bedrijfshulpverleners van het zorggebouw achter het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg hebben vanmiddag met hun doortastende optreden voorkomen dat er gewonden vielen. Dat zegt de brandweer IJsselland.
Rond 14.30 uur kwam er een automatische brandmelding binnen. Er bleek een brand op de eerste verdieping van het pand te woeden. In het gebouw waren op dat moment tientallen mensen aanwezig, onder meer voor dagbesteding en voor poliklinische behandeling.

Iedereen naar buiten gehaald

Bedrijfshulpverleners hebben iedereen naar buiten gehaald. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat iedereen al uit het pand was, kon de brandweer meteen aan de slag om het vuur te bestrijden. Het vuur heeft rook en roetschade veroorzaakt.
Volgens een woordvoerder van de brandweer is een deel van het zorggebouw inmiddels geventileerd en kan het weer worden gebruikt. De politie onderzoekt samen met de brandweer hoe het vuur is ontstaan.  

Zwartgeblakerde vuilnisbakken

Op foto's is te zien dat uitgebrande vuilnisbakken buiten zijn gezet. Of de brand in de vuilnisbakken is begonnen kan de brandweer nog niet bevestigen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.