nieuws

Grondverkoop kalvermester IJsselmuiden kan jarenlang procederen voorkomen

Raad van State hoopt op grondverkoop IJsselmuiden
Raad van State hoopt op grondverkoop IJsselmuiden
Om een ingewikkelde juridische situatie en jarenlang procederen te voorkomen is het te hopen dat de aankoop van grond van een kalvermester in IJsselmuiden doorgaat. Dat bleek vandaag bij de Raad van State tijdens de behandeling van een juridisch conflict.
D zaak draait om twee naast elkaar liggende percelen aan de Parallelweg in IJsselmuiden. Op het ene perceel wil de eigenaar ruimte voor zijn intensieve kalvermesterij. Op het andere perceel wil een tuinder stoppen en daar twaalf woningen bouwen.
Twee jaar geleden haalde de Raad van State een streep door het plan. Over de overlast van de kalvermesterij bij de nieuwe woningen was niet goed nagedacht door de gemeente Kampen. De gemeente maakte daarop twee reparatieplannen voor beide percelen.

Bestemmingsplan toch weer intrekken

Nu wil de gemeente het bestemmingsplan voor de kalvermesterij toch weer intrekken, omdat dat te veel ruimte geeft aan dat bedrijf. Tegelijkertijd wordt met de kalvermester onderhandeld over de de verkoop van zijn grond aan de Parallelweg. 

Hoofdpijndossier

Deze ontwikkeling is goed nieuws voor de buurman, want als dat lukt kan zijn plan voor woningbouw doorgaan. De gemeente wordt dan ook verlost van een hoofdpijndossier.
De Raad wacht nu enkele maanden tot er overeenstemming is bereikt. Zo niet, dan moet de Raad alsnog oordelen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.