International School Twente in Enschede verwacht forse groei van aantal leerlingen

De International School Twente in Enschede verwacht de komende jaren een flinke groei van het aantal leerlingen. Op de Primary en Secondary School bij elkaar krijgen nu 135 leerlingen les. De verwachting is dat in 2020 het aantal leerlingen is opgelopen naar 250.

Op de International School Twente volgen veel kinderen van zogenoemde expats onderwijs. Dat zijn hoogopgeleide buitenlandse medewerkers die bij grote internationale bedrijven werken als Grolsch, Vredestein of Thales.

Kort in Nederland

"We hebben hier voornamelijk leerlingen die voor een korte periode in Nederland zijn", zegt teamleider Els Weir van de school. "Hun ouders studeren hier of zijn door een bedrijf uitgezonden."

Het reguliere onderwijs is voor deze leerlingen geen optie, vertelt Weir. "Het duurt te lang als ze hier eerst Nederlands moeten leren en dan pas in het Nederlands onderwijssysteem instromen. Daarmee verliezen ze teveel studietijd."

Alles in het Engels

"Hier krijgen ze meteen in het Engels les en alles is internationaal gericht. We zijn een Cambridge school, dus dat betekent dat ze overal ter wereld terecht kunnen op andere Cambridge Schools, dat sluit naadloos aan."

De regio Twente en ook de gemeente Enschede vinden de internationale school belangrijk. "Een regio met zo'n school heeft een streepje voor bij grote bedrijven uit het buitenland die zich hier willen vestigen", zegt burgemeester Van Veldhuizen van Enschede. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren