nieuws

Scholieren doen onderzoek naar heideherstel op Sallandse Heuvelrug

Leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn uit Nijverdal hebben vanmorgen een excursie gehad over heideherstel op de Sallandse Heuvelrug.Â
Eerst was er een gezamenlijke uitleg in het bezoekerscentrum. Boswachter Arend Spijker gaf daar tekst en uitleg over het belang van de hei. Uiteraard kwam daarbij ook aan de orde welke dieren, zoals de korhoen, zoal voorkomen op de hei.

Nuttige ochtend

Daarna was het tijd voor een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. In twee groepen liepen de scholieren een hele afstand, waarbij ze onderweg ook allerlei informatie kregen en vragen konden stellen. Volgens docent Henk Lammers een nuttige ochtend, waar de kinderen zeker wat aan zullen hebben. "Al was het alleen maar vanwege de vossenbessen. Ze weten nu hoe die eruit zien en dat ze heel erg lekker zijn."
Boswachter Spijker is zich ervan bewust dat kinderen misschien wat ongeïnteresseerd overkomen en dat de joligheid soms overheerst. "Maar er blijft altijd wel iets hangen. En zij zijn de toekomst. Zij zullen toch ook later met hun kinderen en kleinkinderen over de hei willen lopen. En dan kunnen zeggen dat opa en oma vroeger geleerd hebben dat het belangrijk is om de hei goed te onderhouden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.