nieuws

Helikopter bij oefenwedstrijd FC Twente symboliseert weg omhoog die is ingeslagen

FC Twente kan weer omhoog kijken en niet meer naar beneden of achterom. Dat moest de helikoptervlucht in Beerzerveld symboliseren, die voor de aftrap van de oefenwedstrijd tussen FC Twente en het Deense FC Nordsjaelland boven sportpark Westerpark vloog.
"De voetbalclub V.V. Mariënberg heeft veel FC Twente supporters binnen haar leden en we hebben via socale media en de kranten de perikelen met grote spanning gevolgd", vertelt Erik Maathuis van V.V. Mariënberg.

Supporters enthousiast

Zo’n duizend supporters zagen de helikopter op de middenstip van het hoofdveld landen, vlak voor de aftrap. "Een prachtig mooi initiatief van deze club", reageert een supporter uit Delden, "de jongens van FC Twente logeren deze dagen bij mij in de achtertuin", grinnikt hij, refererend naar het hotel in zijn dorp.

De 11-jarige Adne Slot uit Hardenberg mocht als jong FC Twente-talent uit de regio mee in de helikopter. "Was ontzettend mooi om mee te maken, we stegen op in Manderveen, én ik mocht de wedstrijdbal die ik mee had overhandigen."

Hakim Ziyech laatste

Het was voor de fans waarschijnlijk de laatste mogelijkheid om Hakim Ziyech aan het werk te zien in het shirt van FC Twente. De meeste supporters rekenen er op dat deze voetbalheld binnenkort een transfer gaat maken.

"Heel erg jammer dat hij vertrekt, maar ik snap het wel. Denk dat hij naar het buitenland gaat", aldus een Ziyech fan uit Lutten. "Maar ik vind dat hij vanavond niet in zijn beste vorm is", analyseert ze.
De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door FC Nordsjaelland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.