nieuws

Wethouder vreest gebrek aan draagvlak windmolens in buitengebied van Markelo

Er zijn plannen voor een windmolenpark in het buitengebied van Markelo. De Heerenveense investeerder De Wolff heeft drie gebieden op het oog, maar de wethouder vreest een gebrek aan draagvlak bij omwonenden.
De Friese projectontwikkelaar De Wolff Windenergie heeft plannen om 12 tot 14 windturbines te plaatsen in de buurtschappen Stokkum en Elsen en in een gebied langs de Schipbeek.

Plan voor windmolen in Goor

Een aanvraag is nog niet gedaan, omdat de investeerder eerst in gesprek wil met de buurtbewoners.
Daar zou het wel eens mis kunnen gaan, want enkele weken geleden werd een plan voor een windmolen op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek nog afgeschoten in de gemeenteraad na protesten van buurtbewoners.

CDA en Gemeente Belangen stemden tegen

Met name de fracties van het CDA en Gemeente Belangen in de gemeenteraad van Hof van Twente lieten die bezwaren zwaar wegen en stemden tegen het plan voor de turbine aan de rand van Goor.
Wethouder Wim Meulenkamp vreest dat ook in Markelo niet iedereen staat te juichen als de plannen voor het windmolenpark worden doorgezet.

Zonnepanelenpark in Goor

De gemeente Hof van Twente heeft als doelstelling om in het jaar 2035 energie-neutraal te zijn en moet daarom nu werken aan duurzaamheid op diverse gebieden. Zo zijn er verregaande plannen voor een groot zonnepanelenpark in Goor en wordt ook naarstig gezocht naar plekken waar windturbines kunnen worden gebouwd.
Meulenkamp: "Ik had gehoopt dat we het in Goor hadden kunnen doorzetten, maar daarin zijn we dus terug geworpen. Natuurlijk hoop ik andere initiatieven want om onze doelstellingen te halen, hebben we in onze gemeente tenminste vijf windmolens nodig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.