nieuws

Dalfsen positief beoordeeld door jury Entente Florale Europe 2016

De jury van Entente Florale Europe 2016 heeft Dalfsen positief beoordeeld. De jury was onder de indruk van onder andere het groen in de straten, de speeltuinen en de goede infrastructuur.
Vandaag trok de achtkoppige jury met een open bus langs verschillende plekken in Dalfsen. Het dorp is genomineerd namens Nederland als groenste 'stad' van Europa. 

Bewoners doen veel

Juryvoorzitter Rudy van Geerardyn had het woord tijdens de beoordeling. "Ik ben onder de indruk hoeveel de bewoners van Dalfsen doen. Ze zetten letterlijk de bloemetjes buiten. Dat komt doordat de gemeente een goed voorbeeld geeft."
Wethouder Agricola is blij met de positieve woorden van Geerardyn. "Het is altijd fijn om te horen dat je op de goede weg bent."

Wat kan beter?

Naast al het goede nieuws zag de jury ook ruimte voor verbetering. "In het historische centrum staan te weinig bankjes. Dat is een gemis." Ook gaf de voorzitter aan dat de reclame in het centrum te overweldigend was. 
Agricola sluit zich volledig aan bij de adviezen. "We zijn bezig met een plan om het centrum te vernieuwen, want daar moet inderdaad wat aan veranderen."
Op 23 september is de prijsuitreiking, maar eerst gaat de jury morgen op bezoek in Ootmarsum. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.