Imker Nieuwleusen moet bijen verplaatsen, maar niet binnen twee weken

De imker uit Nieuwleusen die zijn bijen moet verplaatsen, hoeft dat niet binnen de gestelde termijn van twee weken doen. Dat is afgesproken na een gesprek tussen de Bijenhoudersvereniging, waar de imker lid van is, en de gemeente Dalfsen.Â

De imker moet zijn dertig bijenkasten verplaatsen, omdat autobedrijven uit de straat overlast ervaren van bijenpoep. De gemeente Dalfsen stelde de buren na onderzoek in het gelijk en legde de imker de maatregel op zijn bijen binnen twee weken te verplaatsen. 

Te zware maatregel

Voorzitter van de bijenvereniging Andries Bos was bij het gesprek en vindt de maatregel te zwaar. "Het onderzoek waar de gemeente naar verwijst, was veel te mager om een maatregel als deze op te leggen."

Volgens Bos gaf wethouder Klaas Agricola aan dat de maatregel genuanceerder ligt. "Agricola zei de maatregel te hebben opgelegd, zodat de situatie niet escaleert. Als we samen met de gemeente op zoek gaan naar een oplossing, hoeft Brinkman zijn bijen niet binnen twee weken te verplaatsen."

Bijen moeten verhuizen

De termijn vervalt, maar de bijenkasten mogen niet blijven staan.

"De overlast is vastgesteld, dus de bijen moeten naar een andere plek. We gaan samen met de gemeente op zoek naar alternatieve locaties." 

Meer over dit onderwerp:
imker Nieuwleusen gemeente Dalfsen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren