nieuws

Nieuwe Almelose burgemeester Gerritsen: Twente nooit uit het oog of het hart verloren

Hij is ongelooflijk blij dat hij de nieuwe burgemeester van Almelo wordt, Arjen Gerritsen. "Ik heb Twente nooit uit het oog verloren, en ook zeker niet uit het hart."
Gisteravond werd bekend dat Gerritsen dit najaar hoogstwaarschijnlijk aan de slag mag als burgemeester van Almelo. Een stad die hij goed kent, hij ging er naar school. Gerritsen komt van oorsprong uit Enter en kent de regio goed. 

Hart klopt sneller

Gerritsen was wethouder in Wierden, werd in 2002 burgemeester in Haren en is sinds 2007 burgemeester van De Bilt. Toen hij van de vacature hoorde ging zijn hart sneller kloppen.
"Het klikte met de profielschets, het klikte met de raadsleden. Ik heb de gemeente en de Almelose samenleving de afgelopen tijd gevolgd en heb alleen maar meer zin gekregen om daar burgemeester te worden."

'Vijftien of vijf partijen maakt niets uit'

Vijftien partijen, een wethouder die weg wil, onrust rond de vervanging van die wethouder. De politiek in Almelo is in elk geval geen saai werk. "Bestuurlijk werk is nooit saai", zegt Gerritsen. "Het is belangrijk dat je met elkaar de focus houdt op waar je voor werkt. En of je dat dan met vijftien of met vijf partijen doet, we werken met elkaar voor de Almelose samenleving."
Waar kijkt Arjan Gerritsen nou het meest naar uit? "De hernieuwde kennismaking met Almelo. Het is zeker niet meer het Almelo van toen ik nog in Twente woonde en werkte. Dat maakt het nu ook juist zo uitdagend. Ik ben razendnieuwsgierig naar wat Almeloërs bezighoudt, wat ze nodig hebben, maar ook wat zij voor de stad kunnen betekenen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.