nieuws

Martha van Abbema volgt Bert Oudendijk op en keert terug als wethouder in Twenterand

Martha van Abbema
Martha van Abbema
Martha van Abbema wordt de opvolger van oud-wethouder Bert Oudendijk van Twenterand. Dat heeft de ChristenUnie bekendgemaakt. Oudendijk legde begin vorige week zijn functie als wethouder neer, omdat er geen 'chemie' meer is binnen de coalitie van CDA, CU en SGP.
De oppositie luidde vervolgens de noodklok. De oppositie, GBT, PvdA, VVD en D66, maken zich zorgen over de bestuurbaarheid van de gemeente en zeggen dat er een bestuurlijke chaos is ontstaan.De vraag was of en in welke samenstelling de coalitie door zou gaan. Met het aanstellen van Van Abbema lijkt de samenstelling niet te veranderen.

Lekken van vertrouwelijke informatie

Twenterand is afgelopen week negatief in het nieuws gekomen, doordat er vertrouwelijke informatie is gelekt door de commissie die geadviseerd heeft over de herbenoeming van burgemeester Visser.
Commissaris van de Koning Bijleveld heeft hier aangifte van gedaan. Ook in 2010, bij de aanstelling van Visser, werd de geheimhoudingsplicht geschonden door de vertrouwenscommissie. "Het zegt iets over de bestuurscultuur", aldus Bijleveld.

Tweede termijn voor Van Abbema

Van Abbema was eerder al wethouder in de gemeente Twenterand, van november 2007 tot mei 2010. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.