nieuws

Wandelaars lopen van Zwolle naar Nijmegen als 'voorprogramma' van Vierdaagse

Een kleine zeventig wandelaars zijn vandaag in Zwolle begonnen aan een estafettetocht naar Nijmegen. Ze lopen de zogenoemde 'stertocht', dat gezien kan worden als het voorprogramma van de Vierdaagse van Nijmegen.
Vanuit Zwolle is de tocht 169 kilometer lang. "We willen met de Stertochten vanuit alle provinciehoofdsteden laten zien dat Nederland trots is op de Vierdaagse van Nijmegen", zegt Stertocht-marsleider Dick Achterkamp.

Rondje Zwolle-Hattem

De etappe van vandaag ging van Zwolle naar Hattem en weer terug naar Zwolle. Een tocht van 25 kilometer. Maandag sluiten de Overijsselse wandelaars aan bij de Stertocht-groepen uit Groningen en Leeuwarden.
Volgende week zondag komen alle wandelaars in Nijmegen aan. Twee dagen later begint daar de jubileumeditie van de Vierdaagse. 

Provincievlag op shirts

De wandelaars uit onze provincie lopen allemaal met een shirt waarop de Overijsselse vlag staat. De ervaren wandelaar Marquerite Rose-Tempelman draagt ook de provincievlag naar Nijmegen. Daar is volgende week zondag een grote parade waar alle provinciale delegaties feestelijk worden onthaald.
De parade is de officiële start van de jubileumweek van de honderdste Vierdaagse van Nijmegen. In totaal doen daar 2227 wandelaars uit Overijssel aan mee. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.