nieuws

Opnieuw Hengelose verkeersregelaar gewond geraakt: 'Ik vloog twee meter door de lucht' (UPDATE)

Verkeersregelaar komt na valpartij weer omhoog
Verkeersregelaar komt na valpartij weer omhoog
Naar nu blijkt is afgelopen week opnieuw een verkeersregelaar uit Hengelo gewond geraakt tijdens zijn werk. Dat gebeurde dinsdag op de Bornsestraat in Hengelo toen de verkeersregelaar een man wilde tegenhouden. Daar werd de weg opnieuw geasfalteerd, waardoor auto's er niet langs mochten.
Een automobilist negeerde meerdere verbodsborden, voordat verkeersregelaar Jos Kok uit Hengelo hem aanhield. Volgens Kok wilde de man doorrijden omdat hij daar moest zijn voor z'n werk.
"Na een kort gesprek stapte de man weer in zijn auto, waarna ik dacht dat hij om zou keren. Maar in plaats daarvan reed hij om mij heen. Doordat ik ook die kant opliep, werd ik geschept. Volgens collega's vloog ik zeker twee meter door de lucht," zegt Kok.

Verkeersregelaar zit thuis

De verkeersregelaar heeft naar eigen zeggen alles in zijn bovenlichaam gekneusd. "Volgens de dokter heb ik ook een lichte hersenschudding overgehouden aan het ongeluk," aldus Kok. Hij zit voorlopig thuis.

Aangereden of niet?

De automobilist is gehoord door de politie. De man zegt dat hij de verkeersregelaar niet heeft aangereden. Een ooggetuige bevestigt dat. Verkeersregelaar Kok zou gewond zijn geraakt door een val. Kok rende volgens de ooggetuige naar de auto om te voorkomen dat de man door zou rijden.
De automobilist kreeg wel een boete van 100 euro voor het negeren van de verbodsborden. Verkeersregelaar Kok gaat maandag aangifte doen bij de politie.

Het is vaker raak

Jos Kok is een collega van verkeersregelaar Marco Tammel uit Hengelo die afgelopen mei tijdens zijn werk over de voet werd gereden. Hij was toen de derde verkeersregelaar in een week tijd die in Deventer opzettelijk werd aangereden.
Ook in Zwolle was het een maand geleden nog raak. Daar werd tijdens de Zwolse Halve Marathon een verkeersregelaar mishandeld na een meningsverschil. Afgelopen donderdag werd een verkeersregelaar tientallen meters meegesleurd in Amsterdam.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.