nieuws

Ommen krijgt waarschijnlijk een natuurbegraafplaats

Als de gemeenteraad instemt met het plan krijgt de gemeente Ommen een natuurbegraafplaats. De stichting Heidehof heeft een stuk natuur aan de Middenweg, achter de golfbaan in Arriën, gekocht.
De stichting heeft in Drenthe al jaren een natuurbegraafplaats. Natuurbegraven betekent dat mensen die dat willen hun laatste rustplaats kunnen uitzoeken in een natuurgebied.
Dan komt er geen zerk of kaarsje om het graf te markeren en uiteindelijk gaat het lichaam terug naar de natuur.

Positief

Het gemeentebestuur, de gemeenteraad en een aantal mensen die in de buurt wonen zijn geïnformeerd over de plannen door de stichting. De meesten zijn nieuwsgierig naar wat het precies is, maar wel positief.
Mochten mensen vragen hebben over de plannen, kunnen ze die stellen aan de stichting via de website over de plannen voor Ommen. Na de zomer wordt het plan besproken in de raad.

Drenthe

In Drenthe is al sinds 2012 een natuurbegraafplaats op landgoed Heidehof. Daar worden de opbrengsten van de natuurbegraafplaats gebruikt om de natuur te beheren en terug te brengen in de oude staat.
In Ommen is er ook sprake van achterstallig onderhoud, met de natuurbegraafplaats kan Heidehof het bosperceel gaan beheren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.