nieuws

Aangereden verkeersregelaar uit Hengelo stapt naar advocaat

De verkeersregelaar uit Hengelo die eind mei tijdens zijn werk werd aangereden in Deventer is naar een advocaat gestapt.Â
De man werd aangereden toen hij een automobilist wilde tegenhouden. De automobilist negeerde meerdere stopborden rondom het Stationsplein. De automobilist reed over de voet van de verkeersregelaar. 
"Ik heb nog steeds veel pijn", zegt Tammel bijna anderhalve maand na het incident. "Dat gaat ook nog wel drie à vier weken duren."
"Mijn advocaat gaat er werk van maken", aldus Tammel. 

Verkeersregelaars voor veiligheid

Negeer nou niet de borden. Dat is de boodschap die Tammel heeft voor automobilisten. "Wij staan er voor de veiligheid van mensen maar automobilisten worden steeds asocialer."
Tammel heeft ook geen goed woord over voor de politie die te weinig zou doen voor de verkeersregelaars. Zo zou het lastig zijn om aangifte tegen automobilisten die zich misdragen. 

Verkeersregelaars hebben aandacht

Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff spreekt dat tegen. Verkeersregelaars zijn volgens haar juist een groep mensen die de aandacht heeft van de politie. Verkeersregelaars worden daarbij gelijkgesteld aan hulpverleners als ambulancepersoneel. 
Ook een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat agressie tegen verkeersregelaars juist een hogere straf oplevert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.