In Heeten komt het bier gewoon uit een tuinkraan

Het ziet er uit als een gewone buitenkraan. Maar schijn bedriegt: er komt alles behalve gemeentepils uit. Bryan de Groot uit Heeten maakte een heuse bierkraan in zijn tuin.

Er stond een leuk feestje op de planning: het eenjarig bestaan van zijn bedrijf. Reden genoeg voor om wat vrienden uit te nodigen en lekker te gaan barbecueën.

"Ik had al een biertap gekocht. Maar de tuin stond eigenlijk al te vol met stoelen en de barbecue zelf." vertelt Bryan. "Dus ja, waar laat je dat ding dan?"

Door de muur

Bryan: "Het is eigenlijk heel simpel. Ik heb een gewone waterkraan aan de muur gemaakt. De slang loopt door de muur naar de officiële tap. Met een half uurtje was de klus geklaard."

"Ik ben ondernemer en een beetje ondernemer bedenkt gekke dingen", zegt de Heetenaar. "Alleen blijven veel mensen zitten met de ideeën. Ik voer ze ook echt uit."

Verraste vrienden

Het moment suprême van de onthulling blijft Bryan vast lang bij: "Toen al mijn vrienden aanwezig waren heb ik ze allemaal een flesje bier gegeven. 'Ik neem gewoon een glas water', zei ik en liep naar de nieuwe kraan."

Z'n vrienden wisten niet wat ze zagen. "Toen ze het eerste schuim zagen wisten ze al dat ik ze weer eens voor de gek had gehouden."

Meer over dit onderwerp:
Heeten biertap Bier Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren