nieuws

Restaurant overweegt gang naar rechter: "Dalfsen doet aan vriendjespolitiek"

De gemeente Dalfsen is niet consequent met het afgeven van vergunningen en doet aan vriendjespolitiek.Â
Dat beweert Jurrian Visscher, de eigenaar van restaurant Roadrunner aan de Hessenweg in Oudleusen. Hij krijgt geen vergunning voor het houden van een braderie op de parkeerplaats bij zijn zaak en overweegt naar de rechter te stappen.

Eerste braderie al afgeblazen

Visscher wilde tijdens de vakantie zes maandagmiddagen op rij een braderie houden. Vandaag zou de eerste zijn, maar vorige week kreeg de restauranthouder te horen dat hij geen toestemming zou krijgen.
"Het wachten is nu na een week nog op de afwijzing, daarna zal ik reageren met een bezwaarbrief en sluit zeker niet uit dat de volgende stap de weg naar de rechtbank is", zegt Visscher.

"Onzin!"

De gemeente Dalfsen zegt zich te houden aan de voorwaarden voor vergunningen en aan het bestemmingsplan. Dalfsen laat weten dat de veiligheid van de bezoekers van de braderie in gevaar komt vanwege de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de Hessenweg, maar dat vindt Visscher onzin. "Waarom mag een autorodeo aan de andere kant van het tankstation wel", vraagt hij zich af.
Ook ontbreekt het incidentele karakter volgens de gemeente, waardoor het niet mogelijk is om tijdelijk detailhandel toe te staan naast het restaurant. "Het gaat om zes braderieën binnen 1 jaar", reageert de restauranthouder. "Dat is toch incidenteel genoeg lijkt mij."

Uit handen

Volgens Visscher is hij niet de enige ondernemer in Dalfsen die te maken heeft met een starre houding van de gemeente. Hij wil soortgelijke verhalen van collega-ondernemers verzamelen en een rechtszaak aanspannen. "Ik zal het uiteindelijk uit handen gaan geven", aldus Visscher.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.