nieuws

Jong vosje doodgereden op Sallandse Heuvelrug; Toeristenweg was op dat moment gesloten

Jong vosje doodgereden op Toeristenweg
Jong vosje doodgereden op Toeristenweg
Op de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal is vannacht een jong vosje doodgereden. En dat terwijl de weg op dat moment afgesloten was voor verkeer.
De Toeristenweg gaat 's nachts enkele uren dicht, omdat de dieren last van het verkeer hebben. Van 21.00 tot 9.00 uur mag er niet gereden worden.
Volgens boswachter Arend Spijker wordt er bijna elke week wel een dier doodgereden op de weg. "Vooral voor reeën is dit een hele gevaarlijke weg."
Ook voor reptielen is de weg volgens de boswachter gevaarlijk. "Zij gebruiken het asfalt om zich op te warmen. En reptielen zijn heel belangrijk. Er glijdt hier bijvoorbeeld ook een zeldzame gladde slang rond. Ik moet er niet aan denken dat die wordt doodgereden."
Afsluiting met slagbomen
Staatsbosbeheer heeft bij de gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn, die samen over de weg gaan, al eens aangedrongen op fysieke afsluiting. "Maar omdat er twee gemeenten over gaan, is dat lastig."
Als het aan Spijker ligt, komt er alsnog een oplossing. "Volgens mij denkt de politiek er nog wel over na, maar is er niets concreet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.