nieuws

Van Dijk (D66 Enschede) niet verbaasd over meer lekkages bij AkzoNobel

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo
"Het gaat zoals we al vermoedden, dit is een bevestiging van het gerucht", reageert Vic van Dijk, raadslid van D66 Enschede en inwoner van Twekkelo op het nieuws dat er lekkages zijn in meer zoutwinlocaties van AkzoNobel.
"Ik ben heel benieuwd naar het verhaal. Er zijn nu dus mogelijk al vijf lekkages gevonden, wij willen weten wat er nog meer in de grond zit in Twente."

Communicatie AkzoNobel

Over de communicatie van AkzoNobel is Van Dijk voorzichtig positief. "AkzoNobel is traag met openheid van zaken geven. Aan de gemeente, maar ook aan omwonenden. Dat ze een jaar hebben gewacht, dat is zorgwekkend."
Als het aan Van Dijk ligt, gaat AkzoNobel op dezelfde manier communiceren als FC Twente. "Gewoon een persconferentie zodra er iets te melden is. En ze sturen bij een mijlpaal een nieuwsbrief naar omwonenden. Waarom dan niet bij problemen?"
Volgens Van Dijk informeert AkzoNobel nu al iets meer en is er een 'goede beweging' te zien. "Maar het kan nog beter. Het liefst zie ik dat er een informatiebijeenkomst komt, waarbij ook Staatstoezicht op de Mijnen aanwezig is."
Meer lekkages
De vier boorputten werden de afgelopen weken onderzocht, omdat deze putten sterke overeenkomsten vertonen met de put waar onlangs een lek werd gevonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.