nieuws

Ride for the Roses in Twente: "Dennis fietst met ons mee"

Zondag 4 september is een bijzondere dag voor Olga de Jager uit Hengelo. Dan zou haar man Dennis 38 zijn geworden, maar hij overleed vorig jaar aan kanker. Het is ook dag waarop the Ride for the Roses in Twente wordt gehouden, een fietstocht om geld op te halen voor de kankerbestrijding.
Voor Olga was het daarom vanzelfsprekend om dit jaar mee te doen aan de sponsorfietstocht the Ride for the Roses. Met een groep familie en vrienden fietst ze mee, om geld in te zamelen maar ook om er samen een mooie dag van te maken, in herinnering aan Dennis. Inmiddels heeft haar fietsteam Hunter al meer dan duizend euro opgehaald voor de strijd tegen kanker, en elke bijdrage is nog welkom. 

"Domme pech"

Ook Dennis zette zich tijdens zijn leven al in om te voorkomen dat kanker slachtoffers blijft maken, en om aandacht te vragen voor de grote impact die de ziekte heeft op de patiënt en de omgeving. Kanker kan iedereen treffen, jong en oud, en ook mensen met een gezonde levensstijl. Dat Dennis werd getroffen door zaadbalkanker zag hij zelf als "domme pech", zei hij op vorig jaar in een reportage op TV Oost.
Voor Dennis komt genezing te laat, maar op de dag dat hij 38 zou worden zet zijn weduwe Olga de strijd voort: "Dennis zou dit heel mooi hebben gevonden. Hij fietst ook zeker mee zondag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.