Ter Avest en Verdonk winnen eerste EK-duel met Oranje -19 van Kroatië

Calvin Verdonk
Hidde ter Avest van FC Twente en Calvin Verdonk van PEC Zwolle hebben vanmiddag het eerste duel op het EK met Oranje onder 19 gewonnen. In het Duitse Ulm werd Kroatië met 3-1 verslagen.
Ter Avest en Verdonk hadden beiden een basisplek bij Oranje, dat sterk begon aan de wedstrijd. Na ruim een kwartier kwam de ploeg van coach Aron Winter op voorsprong. Steven Bergwijn kopte raak op aangeven van Sam Lammers. Na ruim een half uur was het Lammers zelf die scoorde. Hij deed dat na prachtig werk van Abdelhak Nouri.
Kort na rust moest Oranje met tien man verder nadat Deyovaisio Zeefuik zijn tweede gele kaart kreeg. Oranje moest dus verdedigen en kwam onder druk van Kroatië. Kort voor het einde maakte Bergwijn echter zijn tweede na een rush vanaf eigen helft en besliste het duel daarmee in Nederlands voordeel.

Programma

Vanavond is het andere duel in de groep tussen Frankrijk en Engeland. Vrijdag is laatstgenoemde de volgende tegenstander van Oranje en maandag speelt het tegen de Fransen. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales.