nieuws

ProRail vraagt Nintendo om Pokémon bij het spoor weg te houden

Op zoek naar Pokémon
Op zoek naar Pokémon
Spoorbeheerder ProRail wil dat spellengigant Nintendo voorkomt dat de Pokémon, die in het spel Pokémon Go gezocht moeten worden, zich niet meer op of langs het spoor laten zien. Er komen steeds meer meldingen van mensen die langs het spoor op zoek gaan naar de fantasiebeestjes.
Pokémon Go is een spel voor op je telefoon en zorgt ervoor dat spelers zelf trainer worden en Pokémon kunnen vangen en opleiden.
Gisteravond werden bij Hattem nog twee spelers door de politie van het spoor gehaald. De twee waren op zoek naar Pokémon die zich in de buurt zouden bevinden.

'Speurneuzen onder de trein'

"Je zou er toch niet aan moeten denken dat de Pokémon of speurneuzen onder de trein terecht komen", zegt ProRail. De spoorbeheerder waarschuwt regelmatig voor het gevaar en de overlast van spoorlopers. Het razendpopulaire computerspel zorgt juist voor meer gevaarlijke situaties, zoals dus bij Hattem.
Niet alleen op het spoor, maar ook op andere plekken zorgen gamers voor ongewenste of zelfs gevaarlijke situaties. Automobilisten proberen al rijdend Pokémons te vangen, cafés hebben een 'verbod' op het zoeken op het terras ingesteld en het AMC in Amsterdam doet een dringend verzoek om niet in het gebouw van het ziekenhuis te zoeken. 

Gas-Pokémon in Holocaust Museum Washington?

In de Verenigde Staten heeft het Holocaust Museum in Washington een oproep gedaan het spel niet in het museum te spelen. In het museum zijn drie zogenoemde PokeStops te vinden; plekken waar items te krijgen zijn.
Een paar dagen geleden verscheen een foto waarop een gas-Pokémon te zien was die in het Holocaust Museum gevonden was. Of die Pokémon daadwerkelijk in het museum gevonden is, of dat het om een hoax gaat, is niet duidelijk. Het bericht is inmiddels wel verwijderd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.