nieuws

Joost van Heteren uit Almelo treedt in voetsporen van Foppe de Haan; trainer van Tuvalu

Hij is 21, voetbaltrainer, student, ambitieus en komt uit Almelo. Hij, is Joost van Heteren en volgende week vertrekt hij naar Tuvalu. Daar wordt hij trainer van het nationale voetbalelftal.
Tuvalu is een eilandengroep in de Grote Oceaan. Of het de volgende eeuw nog bestaat, valt te bezien. De eilandengroep verdwijnt langzaam in het water door de alsmaar stijgende zeespiegel.

Foppe de Haan

Op Tuvalu wonen ongeveer tienduizend mensen. En waar mensen wonen, daar wordt gevoetbald. Tuvalu heeft zelfs een eigen nationaal elftal. Oud-trainer Foppe de Haan was in 2011 een tijd bondscoach van dit team.
Tuvalu is al jaren bezig om lid te mogen worden van de wereldvoetbalbond de FIFA. Zo ver is het nog lang niet en dus krijgen buitenlandse trainers de kans om er aan de slag te gaan. Door de buitenlandse kennis en expertise hoopt Tuvalu het FIFA-lidmaatschap te krijgen.

Trainer Joost van Heteren

Joost van Heteren uit Almelo is een van die buitenlanders die het voetbal op Tuvalu op een hoger plan moet brengen. Hij vertrekt volgende week naar de eilandengroep. Als trainer moet hij de spelers beter maken en moet hij zorgen voor betere voorzieningen.
Uiteraard heeft Joost zin in het avontuur. Hij beseft dat hij het op Tuvalu moet doen met beperkte middelen en matige voetballers. Tuvalu is wat hem betreft niet zijn eindstation. Er staat een club heel hoog op zijn verlanglijstje. Een club veel dichterbij huis, Heracles Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.