nieuws

Subsidie Theaterhotel Almelo blijft zeker tot 2020, nu nog geen besluit voor de jaren erna

Theaterhotel in Almelo
Theaterhotel in Almelo
De jaarlijkse subsidie voor het Theaterhotel is tot en met 2020 vastgesteld, de gemeenteraad wil zich nog niet voor een langere periode vastleggen. VVD en D66 wilden dat de gebruikelijke subsidie van 545.000 euro voor langere periode zou worden vastgelegd, maar dat is vanavond met 17 stemmen tegen en 16 stemmen verworpen.
De partijen wilden er met de motie voor zorgen dat het theater nu al kan werken aan de programmering voor veel langere termijn. Grotere producties moeten al drie tot vier jaar vooruit gereserveerd worden.

Meerjarige subsidie
Toen in de jaren tachtig het voormalig onrendabele theater 'de Hagen' voor één gulden werd verkocht aan VanderValk, werd ook een meerjarige subsidie voor het theater afgesproken. Die subsidie zou langzaam maar zeker worden afgebouwd, in de veronderstelling dat deze commerciële partij inkomsten krijgt uit de kaartverkoop in combinatie met de verkoop van overnachtingen.
De opvolgende jaren werd die subsidie echter verlengd om het cultuuraanbod voor Almelo te waarborgen. Ook voorstellingen die minder publiek trekken, bleven zo in het programma. Op dit moment bedraagt die subsidie 545.000 euro per jaar.

Vastleggen voor vijf jaar of langer

De meerjarige afspraken lopen in 2020 af. De VVD en D66 wilden nu al een besluit om het bedrag voor langere tijd vast te leggen. Dat voorstel haalde het met 17 stemmen tegen en 16 voor dus net niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.