nieuws

Weduwes omgekomen brandweermannen vuurwerkramp willen gesprek met Nationale Korpschef

Mathilde van der Molen, één van de weduwes van een omgekomen brandweerman
Mathilde van der Molen, één van de weduwes van een omgekomen brandweerman
De weduwes van de omgekomen brandweermannen tijdens de vuurwerkramp in Enschede in 2000 willen een persoonlijk onderhoud met de Nationale korpschef Erik Akerboom.
Aanleiding is de publicatie van een vertrouwelijk rapport over de handelswijze van het politieteam dat de vuurwerkramp onderzocht.

Rapport openbaar

De rechter bepaalde dat dit rapport openbaar moest worden gemaakt, dat is nu gebeurd. In dit rapport staat dat de rechercheteam niet goed is omgegaan met het belangrijkste bewijs tegen de vermeende brandstichter Andre de Vries die drie jaar geleden is overleden.
De weduwes denken dat dit rapport een belangrijke bouwsteen is om de Nederlandse Staat aansprakelijk te stellen. Hun raadsman vroeg vorig jaar al om deze rapportage, maar toenmalig Nationaal korpschef Bouwman ontkende destijds het bestaan van dit rapport.

Cruciale verklaringen

De weduwes krijgen ook inzicht in cruciale verklaringen van brandweerlieden, afgenomen kort na de ramp. Voormalig brandweerofficier Jans Weges nam die verklaringen af en heeft ze beschikbaar gesteld aan de raadsman van de brandweerweduwes. Hij stelde een voorwaarde: de verklaringen mogen niet worden gepubliceerd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.