nieuws

Provincie wil met subsidie voor particulieren nieuwe natuur maken

Provincie wil met subsidie meer natuur creëren
Provincie wil met subsidie meer natuur creëren
Heb u nog een stuk grond over, waar natuur van gemaakt kan worden? Of kan natuur waarvan u eigenaar bent wel een impuls gebruiken? Dan heeft de provincie daar geld voor over. Om 73 hectare nieuwe natuur te maken of bestaande natuur te verbeteren start de provincie een subsidieregeling.
De Provincie wil in 2018 730 hectare natuur via particuliere grondeigenaren gerealiseerd hebben. Er is nog 73 hectare nodig, omdat een aantal particulieren zich teruggetrokken heeft. Met de nieuwe subsidieregeling wil Provincie Overijssel de doelstelling toch halen.
"Met deze nieuwe subsidie richt de provincie zich heel bewust op particulieren die eigenaar zijn van bestaande natuurgebieden of van percelen die zij graag in natuur willen omzetten", aldus gedeputeerde Hester Maij van natuur. "Daarmee geven we een nieuwe groep inwoners van Overijssel een kans om onze provincie groener te maken."
Aanbiedingen voor de subsidieregeling kunnen worden ingediend van 1 september tot 10 oktober 2016. Daarna wordt een selectie gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.