nieuws

Burgemeester Dinkelland mag ook een ondernemer zijn

De nieuwe burgemeester hoeft niet iemand met bestuurlijke ervaring te zijn. "Een zij-instromer, dat mag ook", zegt fractievoorzitter Benno Brand van de VVD, die tevens voorzitter van de vertrouwenscommissie is.
De gemeenteraad van Dinkelland heeft gisteravond de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van commissaris van de Koning Ank Bijleveld. In september wordt de vacature opengesteld en in maart volgend jaar moet Dinkelland dan een nieuwe burgemeester hebben.

Gezonde dosis humor

Volgens Bos hoeft de nieuwe man of vrouw niet direct een politiek en bestuurlijk zwaargewicht te zijn. "Je kunt ook denken aan een ondernemer, die eens iets anders wil. Een een gezonde dosis humor is ook niet verkeerd."
De inwoners van Dinkelland hebben ook hun zegje kunnen doen. Daaruit bleek onder meer dat de veiligheid voor de bevolking een belangrijk aspect is, waar de nieuwe burgemeester aandacht aan moet besteden. "De aanrijtijden voor de hulpdiensten zijn ook punt van zorg. Daar hebben we het in de raad nogal eens over."

Roel Cazemier

Op dit moment is Ineke Bakker waarnemend burgemeester in Dinkelland. Zij neemt tijdelijk de plaats in van Roel Cazemier, die eerder dit jaar werd benoemd tot burgemeester van Krimpenerwaard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.