nieuws

Letters nieuwe naam van stadion PEC Zwolle geplaatst: MAC3PARK Stadion

Stadion PEC Zwolle heet nu MAC3PARK Stadion
Stadion PEC Zwolle heet nu MAC3PARK Stadion
Het stadion van PEC Zwolle heet vanaf vanmiddag ook officieel het MAC3PARK-stadion stadion. Het voormalige IJsseldeltastadion draagt de naam van de nieuwe sponsor.
De letters zijn vanmiddag met een hijskraan geplaatst.

Stadion PEC Zwolle

Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersclub, zegt dat hij 'niet zoveel met de nieuwe naam heeft'. Hij begrijpt dat de naam geld in het laatje brengt, maar komt nog uit de tijd van het Gemeentelijk Sportpark.
"Het stadion heeft in de loop der jaren verschillende namen gehad. Oosterenk, IJsseldelta en nu MAC3PARK. Iedere generatie supporters zal met zijn eigen naam opgroeien, voor mij blijft het het stadion van PEC Zwolle."

Protestbrief van supporters

Voor een aantal supporters blijft de nieuwe naam niet uit te spreken. Zij wezen al eerder de keuze van het bestuur af. De supportersgroepen konden zich niet vinden in het steeds commerciëler worden van de club en stuurden in november vorig jaar, toen bekend werd welke plannen er lagen, een brief naar de voetbalclub. Die brief is hier te lezen.
PEC Zwolle zei vorig jaar in een reactie dat het tekenen van zulke sponsorverdragen de club financieel vooruit helpt en past bij de toekomstige ambities van de club. De club is blij dat het stadion nu de nieuwe naam draagt en hoopt op veel sportief succes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.