nieuws

Burgemeester Losser over Pokémonrage: "Eindelijk vinden we de jeugd veelvuldig buiten"

"Een bijzonder tafereel." Zo omschrijft burgemeester Michael Sijbom van Losser de Pokémonrage die ook in zijn woonplaats hoogtij viert.
"Ik dacht eerst dat het hangjongeren waren en had bijna de politie gebeld. Maar ik heb gister een tijdje met ze gesproken en het is wel heel leuk om te horen waar ze mee bezig zijn," aldus Sijbom. "Het enthousiasme dat daar uit klinkt."

Geen klachten 
Klachten heeft de burgemeester nog niet over de rage ontvangen. "Ik heb wel tegen die jongeren gezegd: let een beetje op waar je loopt. Eindelijk vinden we de jeugd veelvuldig buiten."
"Aan de andere kant, wat ouders hun kind kunnen meegeven is dat je je niet op drie dingen tegelijk kunt concentreren. Dus verkeer is ook belangrijk," waarschuwt Sijbom. 

Bos en hond

"Ik sprak vanmorgen een moeder die zei: mijn zoon wil zelfs met de hond het bos in. Beide is voor mij uniek. Dat hij met de hond wil en dat hij het bos in wil."
Geen invloed
Sijbom denkt niet dat hij als burgemeester een rage als deze zou kunnen voorkomen. "We moeten niet denken dat we vanuit de lokale overheid dit soort rages kunnen sturen. Behalve een beetje waarschuwen."

"Als je mensen ziet die onverantwoord gedrag vertonen: spreek elkaar daar op aan."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.