nieuws

Geluidsschermen A28 bij Zwolle voldoen aan veiligheidseisen

Vraag is of geluidsscherm A28 bij Zwolle bestand is tegen ongeval
Vraag is of geluidsscherm A28 bij Zwolle bestand is tegen ongeval
De geluidsschermen langs de A28 op de IJsselbrug bij Zwolle zijn volgens de Raad van State veilig genoeg. Ze voldoen aan de eisen van het bouwbesluit en dus heeft de gemeente Zwolle terecht een vergunning verleend. Dat heeft de Raad van State vandaag bekendgemaakt.
De vergunning voor plaatsing van de geluidsschermen werd aangevochten door twee families die vlak naast de brug wonen. Ze hebben er geen vertrouwen in dat de geluidsschermen vrachtwagens kunnen tegenhouden als die bij een ongeluk van de weg raken.

Twijfels over lengte van de schroeven

Dat vertrouwen had de Raad aanvankelijk ook niet, want die had twijfels over de lengte van de schroeven waarmee de geluidsschermen zijn vastgezet. De Raad vroeg onafhankelijke deskundigen om advies.
Die concluderen dat de voorgeschreven schroeven lang genoeg zijn om bij een botsing weerstand te kunnen bieden. De Raad heeft het advies overgenomen en de bezwaren tegen de vergunning ongegrond verklaard.

Scheuren in beton ontdekt

Intussen zijn er wel scheuren ontdekt in het beton onder de geluidsschermen. De gemeente Zwolle moet nu uitzoeken of de geluidsschermen wel goed zijn gebouwd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.