nieuws

Grote schermen en veel politie op straat voor reconstructie dood Enschedese bakker

Aan de Perikweg in Enschede wordt vandaag de dood van bakker Alex Jaspers Focks gereconstrueerd. Op die manier hopen de politie en recherche te achterhalen wat er zich heeft afgespeeld op de avond dat de man werd doodgeschoten.
Is Focks vermoord of was er sprake van zelfverdediging? Tijdens een eerdere zitting in de rechtbank verklaarde de advocaat van de man die vastzit voor de dood van Focks, dat hij schoot uit zelfverdediging.
Het slachtoffer en de verdachte zouden samen een hennepkwekerij gerund hebben in de bakkerij aan de Perikweg. Bij een uit de hand gelopen conflict zou er vervolgens geschoten zijn. 

Zwarte schermen

De reconstructie van vandaag moet enkele vragen van justitie beantwoorden. Wat er precies gedaan wordt in de woning, wordt niet bekendgemaakt. De verdachte en zijn advocaat zijn bij de reconstructie aanwezig. 
Om het huis zijn zwarte schermen geplaatst door de politie en recherche. Ook is er een mobiele unit geplaatst en staan er verschillende wagens van de politie. 

Zaak in augustus verder

De reconstructie is onderdeel van een groter onderzoek. Pas op 2 augustus komt de zaak opnieuw voor de rechter en wordt bekeken of er nog meer aanvullend onderzoek nodig is. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.