nieuws

Gevangenis De Karelskamp in Almelo weer met sluiting bedreigd

Cellencomplex van De Karelskamp in Almelo
Cellencomplex van De Karelskamp in Almelo
Gevangenis De Karelskamp wordt opnieuw met sluiting bedreigd. In een rapport dat het gevangeniswezen aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, staat dat de inrichting in Almelo best dicht zou kunnen.Â
Het rapport van DJI, Dienst Justitiële Instellingen, staat dat er in de komende vijf jaar acht gevangenissen dicht kunnen. Almelo wordt in het vierde van die vijf jaar genoemd. 

2.500 banen
Er wordt door politici in Den Haag al langer gezocht naar een oplossing voor de lege cellen in gevangenissen. Tot 2021 komen er volgens het rapport 2.558 cellen leeg te staan. 
Het sluiten van de gevangenissen zou meer dan 2.500 banen kosten. 

Naast Almelo worden gevangenissen in Rotterdam, Zoetermeer, Zeist, Heerhugowaard, Veenhuizen, Alphen aan den Rijn, Almere en Ter Apel genoemd op de lijst van de te sluiten instellingen. 

Over deze kabinetsperiode heen
In het verleden werd er al vaker over sluiting van de gevangenis in Almelo gesproken. De Tweede Kamer vroeg het kabinet om de sluiting van de gevangenissen over deze kabinetsperiode heen te tillen.
Dat gebeurde, maar de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer zijn volgend jaar al. 
Burgemeester Hermans van Almelo heeft het rapport nog niet onder ogen gehad en moet zich nog inlezen. Zij houdt de Tweede Kamer en staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie in elk geval aan hun toezegging om deze regeerperiode De Karelskamp ongemoeid te laten. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.