nieuws

Hof van Twente gaat noodlijdende boeren helpen

Varkensbedrijf / varkens
Varkensbedrijf / varkens © Thinkstock
De gemeente Hof van Twente gaat geld beschikbaar stellen voor boeren die te lijden hebben onder de slechte economische situatie. Dat heeft de gemeenteraad in meerderheid besloten.
De raadsfracties van het CDA, de VVD en de PvdA willen dat er geld komt voor een plan van aanpak om de noodlijdende agrarische sector de helpende hand te bieden. Wethouder Meulenkamp is bezig met een plan van aanpak om de boeren te kunnen helpen. Op welke manier dat moet gebeuren is nog niet bepaald maar het is niet de bedoeling dat er geld wordt uitgekeerd.

Marshallplan

VVD en CDA opteren voor hulp op andere gebieden zoals het stimuleren van het gebruik van duurzame energie, mestverwerking, bedrijfsbegeleiding en zorghulpverlening. De PvdA wil een heus 'Marshallplan' voor de hele regio Twente dat gericht is op verduurzaming van de sector en het versterken van de economische situatie.  

Verborgen leed

Onderzoek heeft uitgewezen dat met name varkenshouders zwaar te lijden hebben onder de slechte situatie op de markt op dit moment. Ook veel pluimveehouders en melkveeboeren in de gemeente Hof van Twente zitten in de problemen. Naast de financiële malaise blijkt dat er onder de veehouders meer verborgen leed verscholen zit zoals psychische problemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.