nieuws

Zwolle ziet kansen voor watertoerisme in en rond stadsgracht

Zwolle wil meer reuring en vertier in en rond de Zwolse stadsgracht in de historische binnenstad. Volgens wethouder Rene de Heer kan waterstad Zwolle nog veel meer plezier hebben van de stadsgrachten als er leuke initiatieven ontplooid worden
Om dat mogelijk te maken heeft de gemeente een kansenkaart gemaakt, met daarop een aantal locaties waar watergerelateerd toerisme mogelijk is. Ondernemers en inwoners kunnen op de kansenkaart zien op welke locaties hun ideeën ten uitvoer gebracht kunnen worden.

Zwols stadsstrand

De belangstelling is er. Zo zijn er al ideeën voor een Zwols stadstrand, aanlegsteigers bij horeca en extra aanmeerplekken voor verhuurbedrijven van kleine vaartuigen ingediend. 
Voor alle initiatieven geldt dat de plannenmakers zelf moeten zorgen voor draagvlak bij andere belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld omwonenden.

Kansenkaart voor watertoerisme langs gracht

"Met de kansenkaart willen we vooral duidelijk maken dat we plek hebben voor goede initiatieven. Als we als gemeente vinden dat de ideeën het watertoerisme in Zwolle op een positieve manier bevorderen, kunnen we heel snel vergunning verlenen om op een kansrijke locatie aan de slag te gaan." aldus wethouder de Heer.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.