nieuws

Verdachten internationale gokbende morgenochtend op vrije voeten

De twee mogen morgen naar huis
De twee mogen morgen naar huis
Twee mannen uit Enschede en Duitsland die verdacht worden van het beheren van illegale gokservers, komen morgenochtend vrij.Â
De twee zouden 40 tot 50 ilegalle goklocaties hebben beheerd vanaf servers in Nederland, Duitsland en Oostenrijk, waar waarschijnlijk meer dan een miljoen euro werd omgezet. De rechtbank in Almelo heeft vandaag het voorarrest van de twee geschorst.

Paspoort inleveren

De verdachten komen morgenochtend, na het inleveren van hun paspoorten, op vrije voeten tot aan de volgende zitting van hun strafzaak.
De mannen van 44 en 51 werden begin april aangehouden na een groot internationaal naar onderzoek illegale gokmogelijkheden op voetbalwedstrijden.

45.000 euro op zak, drie ton in de kluis

Ze zouden een criminele organisatie vormen die zich bezig hield met het illegaal gokken via gokzuilen. In totaal werd er op 15 plaatsen in Nederland en Duitsland huiszoeking gedaan.
De 44-jarige werd in Duitsland aangehouden met 45.000 euro op zak terwijl in kluizen in Enschede 300.000 euro werd gevonden. Dat laatste bedrag had via het Oostblok naar Turkije vervoerd moeten worden.

Illegale voetbaltoto

Ook werden er op verschillende plaatsen computerservers gevonden waarop het dataverkeer van de illegale voetbaltoto werd geregeld.
Een deel van die servers is door de Duitse justitie aan de Nederlandse justitie gegeven. Die moet gegevens nog analyseren. Internationaal wordt er nog gezocht naar een man uit Oostenrijk. Hij zou ook een belangrijke rol gespeeld hebben.

Internationaal illegaal goksyndicaat
Volgens de officier van justitie waren de verdachten bezig met het uitrollen van een internationaal illegaal goksyndicaat dat verder zou gaan dan alleen Nederland en Duitsland.
Het onderzoek in de zaak is nog niet klaar. De advocaten van de verdachten vroegen de rechtbank om vrijlating. In soortgelijke zaken zouden andere rechtbanken in Nederland niet zwaar straffen en een voorarrest mag geen voorschot zijn op een mogelijke straf.

Thermometerzitting

De rechtbank was het na lang overleg met de advocaten eens, vooral omdat de uiteindelijke verdenking en een inhoudelijke zittingsdatum nog niet duidelijk zijn.
In oktober is er een zogenoemde thermometerzitting waarin gekeken wordt hoe het onderzoek verloopt. Tot die tijd mogen de twee naar huis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.